Verpakkingsdoosjes

Verpakkingsdoosjes zijn er in honderden soorten en maten. Elk product heeft zo zijn eigen type verpakking. Met een oneindig aantal producten op de markt, is er tevens een behoefte aan een oneindig aantal typen verpakkingsdoosjes. Zo zijn er de doosjes denkbaar die worden gebruikt om goederen in te vervoeren van bijvoorbeeld de fabriek van een product tot aan de eindbestemming, hetzij een winkel hetzij direct naar een klant. Dit type verpakkinsdoosjes is bedoeld om het product dat erin verpakt zit te beschermen tegen allerlei situaties die zich tijdens het vervoer kunnen voortdoen, zoals het omvallen of nat worden ervan. Het is daarom belangrijk dat dergelijke doosjes van stevig karton zijn gemaakt, aangezien bescherming van het product in dit geval het hoofddoel is.

Reclame

Dan zijn er ook de commerciële verpakkingsdoosjes. Dit zijn de verpakkingen van producten die je aantreft in de winkel. Zoals bijvoorbeeld een pakje boter. Boter is ook weer te onderscheiden in meerdere soorten. Je hebt de gewone boter, maar ook de boter waaraan stoffen zijn toegevoegd zoals omega 3 en omega 6. Deze verschillende types boter hebben dus ieder een eigen verpakking nodig waarop dit vermeld staat. Daarnaast zijn deze doosjes vaak ontworpen in een specifieke stijl om de aandacht van de klant te trekken. Zo kunnen ze allerlei vormen hebben, maar bovenal wordt er gewerkt met kleurrijke verpakkinsdoosjes gemaakt van kunststof, waarop met mooie logo's en kleuren het product wordt aangeprijst. 

Luxe

Tevens zijn er doosjes denkbaar die luxe en waarde moeten uitstralen. Neem bijvoorbeeld een dure diamanten ring of een duur horloge. Deze producten zijn vaak vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Dit moet het verpakkinsdoosje dan ook uitstralen, want in deze gevallen vormt de verpakking van het luxe product een belangrijke schakel met het betreffende luxe artikel zelf. De eerder genoemde ring bijvoorbeeld zit vaak in een mooi gekleurd, vaak suede of hoogwaardig kunststof doosje, dat aan de binnenkant vaak is bezet met zijden of een andere hoogwaardige stof. Zo complimenteerd het doosje het product dat erin verpakt zit.

Specifieke vormen

Tevens zijn er verpakkingsdoosjes van Irefisa BV die specifieke, ongebruikelijke vormen hebben. Normaal gesproken zijn doosjes meestal in een vierkante of rechthoekige vorm gemaakt. De doosjes met specifieke vormen wijken hiervan af omdat deze doosjes bijvoorbeeld de exacte vorm van het betreffende product aannemen. Neem bijvoorbeeld een doos die in zijn geheel de vorm heeft aangenomen van een product dat erin zit, zoals een grote mok van karton, of in de vorm van een lamp met een specifiek design. Dit soort verpakkingsdoosjes komen meestal voor bij relatiegeschenken en in de zogenoemde humoristische 'fopwinkels', waar men grappige producten kan kopen als verjaardagscadeau bijvoorbeeld.


Delen